Menu
søg

Læserbrev: Hunden er menneskets bedste ven

22-08-2018 af Anette Poulsen

I denne avis kunne vi torsdag 16. august læse, at Frank Loklindt Sørensen, der har en fortid som professionel soldat, ikke måtte have sin servicehund med under sin indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Jeg har svært ved at forstå denne beslutning, især når man læser, hvilken betydning hunden Marvin har for Frank.

Som tidligere udsendt lider Frank af posttraumatisk stress, som desværre er en følgesygdom, som flere krigsveteraner lider af. De argumenter, der fremføres, i forhold til, at han ikke må have Marvin indlagt sammen med sig, holder ikke vand. Frank er selv i stand til at lufte hunden, og hygiejnemæssigt er der jo heller ikke tale om en operationsafdeling. Afdelingen burde have en mere individuel tilgang til denne problemstilling.

Der er efterhånden så meget viden om, hvilken indflydelse især hunde har på menneskers psyke. Tænk bare på TrygFondens besøgshunde, der hver uge aflægger omkring 700 besøg på landes plejehjem. De firbenede venner skaber glæde og vækker ømhed og minder hos beboerne.

Endvidere har jeg kendskab til et bibliotek, der har en læsehund. Her kommer hundens ejer med hunden, på samme måde som TrygFondens besøgshunde på plejehjem. Børnene læser højt for Læsehunden. Den er beroligende, den ligger stille og lytter, den griner ikke, hvis et ord udtales forkert, eller hvis man skal øve sig på en udtale. Dette tiltag har også vist sig at være en succes.

Derfor opfordrer jeg på kraftigste Regionen (psykiatrisk afdeling) til at overveje deres beslutning om at måtte medbringe dyr under indlæggelsen, særligt når det handler om servicehunde. Det er heller ikke utænkeligt, at Franks indlæggelsestid kunne forkortes ved den tryghed at have Marvin tæt på.