Menu
søg

Aarhus Kommune skal også hænge sammen i fremtiden

13-03-2018

Efter forslag fra Socialdemokratiet, nedsætter byrådet i nærmeste fremtid et nyt op- landsudvalg, der skal have fokus på de mindre byer uden for centrum. Ifølge politisk ordfører for Socialdemokratiet, Anders Winnerskjold kan udvalget sikre, at borgere i alle dele af Aarhus Kommune også i fremtiden føler sig hørt

Aarhus Kommune udvikler sig hastigt og for at sikre den bedst mulige udvikling af hele kommunen nedsætter byrådet nu et såkaldt §17.4 udvalg med fokus på oplandet. Må- let er skabe øget fokus på inddragelse af borgerne i alle dele af Aarhus Kommune. Op- landsordfører for Socialdemokratiet, Ango Winther mener det er fornuftigt, at der nu kommer et særskilt fokus på oplandet:
”Der er rigtig mange gode lokale fællesskaber, der bidrager positivt til byudviklingen i Aarhus og med tanke på, at en stor del af kommunens befolkning bor uden for centrum giver det rigtig god mening med et oplandsudvalg. Det er derfor godt, at vi med det nye udvalg får et særskilt politisk fokus på oplandet, og jeg glæder mig til arbejdet” siger han.
Nærmere bestemt vil udvalgets arbejde primært bestå i at skabe øget samarbejde med Fællesrådene i de mindre byer uden for centrum samt sikre, at oplandsbyernes ønsker og ideer bliver opfanget. Politisk ordfører, Anders Winnerskjold mener, at udvalget vil betyde, at borgere i alle dele af kommunen også føler sig hørt og inddraget i fremtiden:
”Omdrejningspunktet for udvalget bliver at opfange ønsker, nye tiltag og initiativer til byrådets arbejde – dermed sikrer vi en kommune i balance og at borgere i alle dele af kommunen også i fremtiden føler sig hørt og har indflydelse på udviklingen” siger han.