Menu
søg

Bredere cykelstier skal sikre øget tryghed i trafikken

10-02-2018

Flere og flere aarhusianere vælger cyklen, når de skal transporterer sig rundt i Aarhus til og fra arbejde, skole og fritidsaktiviteter. Det er en udvikling, der ifølge Louise Lindskrog, medlem af teknisk udvalg i Aarhus Byråd skal understøttes, og derfor behandlede byrådet onsdag en cykelhandlingsplan, der skal skabe øget fremkommelighed og trafiksikkerhed for cyklisterne

Gennem de seneste 15 år, har Aarhus Kommune investeret meget i cyklismen. Og opgørelser af cykeltrafikken i samme årrække viser, at mens cykeltrafikken på landsplan har været faldende, så er cykeltrafikken i Aarhus omvendt stigende. Louise Lindskrog, medlem af teknisk udvalg, glæder sig over den positive udvikling og mener, at kommunen fortsat skal sørge for, at cyklen er et godt alternativ.

”Det er rigtig positivt, at så mange aarhusianere vælger at tage cyklen til og fra arbejde, skole, studie, eller fritidsaktiviteter. At flere og flere vælger cykelturen er både godt for vores sundhed og vores miljø, og det er derfor en udvikling vi som kommune skal understøtte” siger hun.

Netop den nye cykelhandlingsplan skaber et godt grundlag for at understøtte den positive udvikling ifølge Louise Lindskrog.

”Det er vigtigt at sørge for, at der er flere der vælger cyklen og det er den her plan med til at sikre. Planen indeholder en masse gode cykelinitiativer, der både øger fremkommeligheden og trygheden for de bløde trafikanter i trafikken” siger hun og fremhæver blandet andet initiativer som udvidelse af smalle og usikre cykelstier, etablering af flere supercykelstier fra bl.a. Lisbjerg og Midtbyen og bedre cykelparkeringsmuligheder.