Menu
søg

Regeringens ghetto-udspil mangler investeringer

22-03-2018

Regeringens nye ghettoudspil indeholder 22 initiativer, der skal forebygge og nedbryde parallelsamfund. Men ifølge Kristian Würtz, rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse er der afgørende mangler. Planen mangler nemlig investeringer i både børnene og nye boligforeningsboliger.

Regeringens nye ghettoplan har til formål at forebygge og nedbryde parallelsamfund og ghettoer. Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz er glad for, at regeringen har kunne finde inspiration i de initiativer, der er taget i Aarhus, men påpeger samtidig, at regeringens plan mangler midler til at løfte ambitionerne. Blandt andet på boligområdet, hvor udspillet indeholder planer om nedbrydning og fysisk forandring af ghettoområder, mangler der ifølge rådmanden investeringer i nye boligforeningsboliger.

”Det er tydeligt, at regeringen har ladet sig inspirere af nogle af de tiltag, vi har gjort i Aarhus i de senere år. Men hvis der skal bo i tusindevis færre socialt udsatte borgere i bydele som Gellerup og Bispehaven, så er der behov for, at Christiansborg og regeringen hjælper kommunen og boligforeningerne med at bygge nye boligforeningsboliger andre steder i byen.” siger Kristian Würtz.

Han efterlyser også, at regeringen hjælper kommunerne med at løfte opgaven med de nye dagsinstitutionspladser, der skal oprettes, når flere børn nu skal starte tidligere i daginstitution.

”Det er et godt initiativ. For vi ved fra Aarhus, at de børn, der kommer tidligere i daginstitution, har bedre forudsætninger, når de starter i skole. Men vi får i Aarhus bl.a. brug for, at lave daginstitutionspladser til flere hundrede børn – og det koster penge, som lige nu ikke er en del af initiativet. Det er problematisk”siger Kristian Würtz.

Han understreger, at investeringerne er nødvendige for, at hele Aarhus kan være med til at nedbryde de problemer med parallelsamfund og social ulighed som vi står overfor.