Menu
søg

Fra viceborgmester til Folketinget

22-03-2018

Viceborgmester Camilla Fabricius stiller op som socialdemokratisk folketingskandidat ved næste valg og hun har bred opbakning fra både sin valgkreds, det østjyske folketingsmedlem og politisk ordfører for Socialdemokratiet, Nicolai Wammen og Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Det er en enig kredsbestyrelse samt partiforeningerne i Aarhus Vest, der har valgt Camilla Fabricius, 1. Viceborgmester i Aarhus Kommune, som kandidat for Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg, der senest skal afholdes den 17. juni 2019. Kredsbestyrelsesformand, Berit Rousing glæder sig over Camilla Fabricius’ kandidatur og den brede opbakning:

”Jeg har længe ønsket, at Camilla Fabricius ville påtage sig kandidaturet i Vestkredsen. Hun er en stærk og erfaren politiker, ærlig og hårdtarbejdende og hun er tilmed et sødt menneske, der er lokalt forankret. Derfor glæder jeg mig over opbakningen fra alle kredsens partiforeningsformænd,” siger Berit Rousing.

Camilla Fabricius selv er meget beæret over hele Vestkredsens store opbakning:

”Jeg er utroligt beæret over, at Vestkredsen mener, jeg er den rigtige kandidat til at tage et mandat i Østjylland, og forhåbentligt være medvirkende til det regeringsskifte Danmark så desperat behøver,” siger hun.

Opbakningen til viceborgmesterens kandidatur rækker også helt ind i Folketinget. Nicolai Wammen, politisk ordfører og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet mener, at Camilla Fabricius vil være til gavn for en kommende folketingsgruppe:

”Jeg mener, at det er en fantastisk ide, at Vestkredsen peger på Camilla Fabricius som kandidat. Jeg kender hende som en nærværende og handlekraftig politiker, der helt sikkert kan komme med et positivt bidrag til en kommende folketingsgruppe,” siger han.

Camilla Fabricius, der bor i Viby er blevet valgt til Aarhus Byråd tre gange for Socialdemokratiet. Og hun understreger, at hun også til Folketinget vil kæmpe for de værdier, hun repræsenterer i Aarhus byråd:

”Det er for tidligt at fremlægge mine politiske målsætninger. Men det er klart, at de værdier jeg forsøger at repræsentere i Aarhus Byråd, naturligvis også er de værdier jeg tager med mig i valgkamp,” siger hun.

Det støtter den Socialdemokratiske borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard op om. Han mener, at hun vil være en god repræsentant for Aarhus og Østjylland:

”Camilla er et stort aktiv for Aarhus og det vil hun også være for hele Østjylland. Jeg ved, at hun vil tage vores aarhusianske dagsorden med sig i Folketinget, hvis hun bliver valgt ind og det glæder jeg mig over, ” siger han.