Menu
søg

Socialdemokratiets poster i det nye byråd

23-11-2017

Socialdemokratiet i Aarhus har haft et godt valg og bevaret sine 13 mandater i byrådet. Efter et konstituerende gruppemøde har borgmester Jacob Bundsgaard og en enig byrådsgruppe fundet navnene på partiest vigtigste poster.

Borgmester Jacob Bundsgaard er yderst tilfreds med det stærke hold i den socialdemokratiske ledelse.

”Vi har været i en enormt privilegeret situation, hvor vi har stået med to meget kompetente gruppemedlemmer til en rådmandspost. Efter drøftelse i gruppen er der enighed om fordeling af posterne,” siger Jacob Bundsgaard.

Camilla Fabricius bliver ny 1. viceborgmester, gruppeformand og stedfortræder for borgmesteren. Camilla Fabricius har fået et flot personligt stemmetal og er gået frem. Hun har stor erfaring og er en rutineret politiker. Derudover er hun en vellidt gruppeformand. Camilla Fabricius får en mere fremtrædende position – både i den politiske ledelse af byen og i den socialdemokratiske ledelse. Og hun skal udfylde posten som 1. viceborgmester i en nytænkning af rollen.

”Det er en win win-situation. Kristian får mulighed for at fortsætte sit gode arbejde som rådmand, mens jeg hjælper Jacob med at løfte borgmesterens store ansvar. Jeg glæder mig helt vildt,” siger Camilla Fabricius.

Derudover bliver Camilla Fabricius formand for Økonomiudvalget og medlem af magistraten.

Kristian Würtz bliver rådmand i det nye byråd, hvor han er fjerdevælger. Kristian Würtz er en rutineret rådmand med stor erfaring fra Børn og Unge og Teknik og Miljø. Han har samtidig vist, at han på trods af politisk stormvejr kan stå distancen og er gået frem i personlige stemmer.

”Jeg er meget glad for, at fortsætte som rådmand, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet. Nu må vi se, hvilken rådmandspost Venstre vælger. Under alle omstændigheder vil jeg lægge alle kræfter i fortsat at udvikle Aarhus i en endnu bedre retning,” siger Kristian Würtz.

Anders Winnerskjold bliver ny politisk ordfører. Han har fået et virkelig flot førstegangsvalg, og repræsenterer den næste generation af dygtige politikere i Socialdemokratiet.

”Det har været en hel vild uge. Jeg håbede selvfølgelig på, at jeg ville komme i byrådet, men jeg havde ikke turdet håbe på dette resultat. Nu ser jeg frem til at dykke ned i det politiske arbejde sammen med den socialdemokratiske byrådsgruppe,” siger Anders Winnerskjold.