Menu
søg

Hvorfor svinger Simsek øksen mod børnenes klatretræer?

27-05-2017

Af Peder Udengaard (S), politisk ordfører og næstformand for Børn- og Ungeudvalget

Så har man hørt det med. Nu skal børnene i Aarhus Kommune betale for, at en gruppe husejere i Skødstrup kan få udsigt ud over Kaløvig og Mols. Det mener den ansvarlige rådmand Bünyamin Simsek (V) i hvert fald. Absurd, mener jeg. Sagen drejer sig om, at daginstitutionen Væksthuset på Ny Studstrupvej i Skødstrup har en masse dejlige, grønne træer på legepladsen. Træer, der bruges til at klatre i, løbe og cykle rundt om, holde hængekøjer og give skygge for solen om sommeren. Træer, som børnene elsker at lege i. Træer, som forældrene i høj grad værdsætter.

Men nu er disse træer desværre snart fortid. Rådmanden for Børn og Unge, Bünyamin Simsek, har nemlig valgt at støtte en gruppe husejere i området, der ønsker at få udsigt ud over Kaløvig og Mols. Problemet er blot, at børnenes klatretræer står i vejen. Derfor har rådmanden besluttet, at træerne skal fældes og beskæres. Og det for børnenes egen regning. Rådmanden fastslår nemlig, at det er kommunens børneområde, der skal betale de i omegnen af 100.000 kroner, som træfældningen menes at komme til at koste. Det er jo fuldstændig paradoksalt. Hvordan kan Bünyamin Simsek retfærdiggøre at fælde børnenes klatretræer - for Aarhus’ børns penge - for at tilgodese at en håndfuld husejere kan få god udsigt? Det er mig ubegribeligt.

Endnu mere besynderligt bliver det, at Bünyamin Simseks beslutning går direkte imod Aarhus Kommunes træpolitik, der blev indført af daværende Venstre-rådmand Laura Hay. Her står det sort på hvidt, at ”ønsker om beskæring eller fældning ikke imødekommes, hvis årsagen udelukkende er manglende udsigt”. Så hvordan kan Simsek gå imod en politik, som Venstre selv har indført? Rådmanden for Børn og Unge har tilmed været rådmand for Teknik og Miljø, og han har dermed haft mulighed for at lave træpolitikken om, hvis han vitterligt mener, at manglende udsigt er nok til, at børnehaver eller andre offentlige institutioner skal fælde sine træer.

Bünyamin Simsek har i Aarhus Stiftstidende udtalt, at han vil tilgodese alle parter. Men hvordan tilgodeser han børnene og forældrene i daginstitutionen ved at fælde deres træer? Og hvor vil han finde pengene til at gøre det? Jeg synes denne sag, er højst besynderlig. Derfor har jeg også bedt rådmanden om en redegørelse. For jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor Simsek svinger øksen mod børnenes klatretræer.