Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Bred politisk enighed om spareforslag

Efter intense forhandlinger er forligspartierne nu nået frem til en aftale om udmøntningen af besparelserne fra efterårets budgetforlig.

Her er det lykkedes at få fjernet forslagene om tidligere børnehavestart og SFO-start. Ligesom en stor del af de spareforslag, som ville ramme mennesker med handicap, er droppet. Det er derfor en lettet politisk ordfører Peder Udengaard, som er fortrøstningsfuld over resultatet:

”I forhandlingerne har vi hele vejen igennem kæmpet for, at besparelserne ikke skulle gå ud over vores børn eller mennesker med handicap. Derfor er jeg også glad for, at både forslaget om den tidligere start i børnehave og den tidlige SFO-start er droppet. De yngste børn har brug for tryghed og voksne omkring sig, når de skal videre til noget nyt, og derfor skal vi ikke sende dem tidligere af sted. Det er også lykkes at fjerne en stor del af besparelsen på den særlige tilrettelagt ungdomsuddannelse, og vi har helt fjernet besparelsen på Stensagergårdens aflastningsfamilier. Regeringens omproriteringsbidrag kommer dog stadig til at kunne mærkes, og selvom vi nu har afbødet de værste konsekvenser – så kan det betyde serviceforringelser,” siger Peder Udengaard.

Det er altså lykkes at nå frem til et socialt afbalanceret forlig, men det er ingen hemmelighed at Gruppeformand Camilla Fabricius synes, at besparelser på velfærden gør ondt. Hun glæder sig dog over, at forligspartierne har været konstruktive i forhandlingerne og er gået ind og har taget ansvar:

”Det er aldrig sjovt at skulle finde besparelser og slet ikke som her, hvor det er regeringens omprioriteringsbidrag, der er årsagen til, at vi sidder i den her situation. Når det så er sagt, vil jeg dog gerne rose forligspartierne for at gå seriøst og konstruktivt ind i forhandlingerne. Og så glæder jeg mig over, at vores dygtige borgmester endnu en gang har vist sig som en kompetent forhandlingsleder, der kan få partierne til at nå til enighed – selv i en svær situation som den her,” siger Camilla Fabricius.

Byrådet tager endelig stilling til besparelserne på det næstkommende byrådsmøde den 3. februar.
 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.