Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Tilliden er væk til Mosképrojekt

Efter TV2’s afsløringer af fundamentalistiske holdninger blandt nogle af foreningerne bag moskeprojekt, er tilliden til samarbejdet forsvundet. Derfor har vi valgt at trække vores støtte til projektet.

Skrevet af Jacob Bundsgaard

TV2 har i løbet af de seneste uger dokumenteret fundamentalistiske holdninger hos dele af det muslimske miljø i Aarhus. I Grimhøjmoskeen har en af imamerne undervist i stening og pisk af kvinder. I Fredens Moske har man etableret et sharia-råd, som har opfordret en kvinde til at blive i et ægteskab, selv om sex var tvungen.

Derfor har jeg og den socialdemokratiske byrådsgruppe trukket støtten til opførelsen af en ny fællesmoske. Vi hverken kan eller vil støtte foreninger, der modarbejder danske normer og værdier, og som rådgiver imod dansk lovgivning og som undertrykker kvinder.

Vi er naturligvis kede af, at dette også kommer til at ramme nogle af de af moderate muslimske, som vi ved tager afstand fra de ting vi har været vidne til i dokumentarudsendelserne. Derfor håber vi også, at det store flertal af helt almindelige moderate danske muslimer, som blot ønsker respekt, anerkendelse og et værdigt sted, hvor de kan praktisere deres religion, vil stå sammen og tage afstand fra imamerne.

Dokumentarserien her givet anledning til at fremsætte et udspil, som bygger ovenpå den eksisterende integrationsindsats og som samtidig tager fat på en række problemstillinger med parallelsamfund i vores by. Jeg har derfor på vegne af byrådsgruppen fremlagt en ti-punktsplan. En række elementer kan vi selv tage fat på her og nu, mens andre kræver lovændringer på Christiansborg. Den røde tråd i udspillet, er et ønske om at skabe en bred midterbane, hvor moderate muslimer kan sætte dagsordenen og samtidig afvise de fundamentalistiske kræfter.

I udspillet ligger vi op til, at udvide exit-programmerne som man kender dem fra bandemiljøet, så eksempelvis kvinder kan komme ud af undertrykkende ægteskaber. Vi ønsker en certificering af imamer, så de har et grundlæggende kendskab til danske værdier, lovgivning og normer. Vi ønsker også at hjælpe de børn og unge, som vokser op i fundamentalistiske miljøer. Derfor skal vi i endnu højere grad have fokus på de tidlige indsatser og ligeledes sørge for, at børn med anden etnisk baggrund end dansk deltager i fritidsaktiviteter ligesom de fleste danske børn.


Læs hele vores udspil her


 
Der er ikke meget værdighed over DF’s værdighedspolitik

Skrevet af Ango Winther

I Dansk Folkeparti tror man åbenbart, at vælgerne dumme. At vælgerne ikke kan gennemskue, at selvom Jette Skive nu vil uddele nogle millioner til byens ældre, så har hendes parti støttet det såkaldte omprioriteringsbidrag, som har resulteret i massive besparelser landet over. I Aarhus kommune er vi blevet pålagt at spare knap 1 milliard kroner over de næste fire år. Det betyder, at Lars Løkke og Dansk Folkeparti tvinger os til skære på unge såvel som ældre. Vi har intet valg!

Læs resten af indlægget her


 
Kunsten skal leve, ikke samle støv


Dybt under jorden, i rådhusets kælder, står kommunalejet kunst gemt af vejen. Kunsten samler støv indtil en kommunal institution henvender sig. Det skal der laves om på:

”Vi synes, at flere offentlige institutioner skal kunne låne af kunstreserverne, så kunsten kommer til at leve i stedet for at være gemt væk til ingen verdens nytte” forklarer Aage Rais

Aage Rais og kollegaen Esben Kullberg lægger op til at andre end traditionelle kommunale institutioner som plejecentre, skoler og dagsinstitutioner skal kunne låne kunsten.

”Vi ser meget gerne at offentlige institutioner, eller institutioner som har tilknytning til det offentlige system, men som ikke nødvendigvis er kommunale også vil låne af kunsten. Det kunne f.eks. være sognegårde, koncertsteder, efterskoler eller fælles- og beboerhuse” uddyber Aage Rais, som udover af sidde i byrådet også er filminstruktør.


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.