Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Et levende hus og mere end 1000 nye arbejdspladser i Gellerup

Aarhus Kommune flytter 950 medarbejdere til nyt kontor- og borgerhus i Gellerup, der skal give nye tilbud til bydelen og skabe tiltrækningskraft for hele byen.

Det nye kontorhus kommer til at ligge på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og den nye bygade lige over for Bazar Vest. Aarhus Kommune flytter 950 medarbejdere til et åbent hus i Gellerup, der skal give nye tilbud til bydelen og skabe tiltrækningskraft for hele byen. Huset bliver til i et offentligt privat samarbejde.

Meget mere end kontorbygninger
Det er alt andet end et almindeligt kontorhus, som Aarhus Kommune nu vil bygge i Gellerup. Huset er tænkt som en del af Helhedsplan Gellerup og skal være med til at kickstarte omdannelsen af bydelen. Både ved at give nye tilbud til Gellerups beboere, men i høj grad også til alle andre aarhusianere, der skal have et naturligt ærinde i Gellerup. Det kan tydeligt ses på det vinderprojekt, som byrådet vedtog onsdag aften.

Huset skal bl.a. rumme Nærpoliti og 950 kommunale medarbejdere, der bliver samlet fra en række ejendomme rundt om i byen. Det har været vigtigt for udvælgelsen af projektet, at alle husets funktioner er tænkt sådan, at borgerne også kan have glæde af dem. For eksempel etableres der ikke en traditionel kantine for medarbejderne i huset, men restaurant- og caféområder med offentlig adgang og adgang for husets ansatte i det store centrale, overdækkede byrum i husets stueetage.

Et åbent hus
Beboerne i området vil også få adgang til auditorier, der udenfor arbejdstid fx kan anvendes som biograf og mødefaciliteter, og i en særlig del af huset vil der være plads til iværksættermiljø med fokus på inklusion under navnet ”Made in Gellerup”. Borgerne bliver også inviteret indenfor i et nyt bylaboratorium, hvor borgerne og fagfolk skal have mulighed for at være med i arbejdet med byudviklingen. Selv det planlagte parkeringshus kan give noget nyt til Gellerup. Det er indrettet på en måde, så det kan give ly til bagagerumsmarkeder eller sportsarrangementer, når det ikke bliver brugt til de ansattes biler.

”Jeg synes det er et fantastisk hus, vi skal bygge i Gellerup. Det viser, at vi insisterer på at gøre Gellerup til en integreret del af Aarhus. At Gellerup som bydel skal tilbyde aarhusianerne andet og mere end et sted at bo. Det skal være et sted, hvor man lever det gode byliv, og det synes jeg, at det nye hus bidrager til med sine mange tilbud til aarhusianerne. Det har ikke været vores ambition bare at bygge et kontorhus. Huset skal bidrage til byen, og det synes jeg i høj grad, at det gør”, siger Kristian Würtz.

God økonomi i at samle funktioner
I alt koster huset 607 millioner kroner, som findes ved at sælge ejendomme, opsige kontorlejemål samt gennem driftsbesparelser når flere medarbejdere samles under samme tag.

”Det er en vigtig forudsætning for byggeriet, at huset giver Gellerup et boost af arbejdspladser og byfunktioner samtidig med, at vi har respekt for, at kommunen skal spare. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi kan sætte gang i byggeriet uden ekstra omkostninger for skatteborgerne. Faktisk bliver det driftsmæssigt billigere at samle vores medarbejdere i Gellerup, når vi kan opsige andre lejemål og frasælge bygninger”, slutter Kristian Würtz.

Efter planen står huset klar til indflytning ved årsskiftet 2018/19.
 
Etableringen af Fjordsgades Forenings- og fritidshus.

Byrådet tog i denne uge først skridt på vejen til at arbejdet med at etablere et forenings- og fritidshus på Fjordsgades Skole kan påbegyndes næste sommer.

Baggrunden er, at den nye Frederiksbjerg Skole forventes klar til skolestart 2006, hvorefter den nuværende Fjordsgades Skole skal omdannes til et Forenings- og fritidshus. Her skal mange af de aktiviteter, som før var placeret på Sct. Annagade Skole genhuses, men der vil dog også blive plads til nye aktiviteter og faciliteter på skolen.

På byrådsmødet vedtog man et oplæg, som skal være arbejdsgrundlag for det kommende forenings- og fritidshus. Et oplæg, som har været i åben høring, hvor både beboerne i området og kommende brugere har kommet med input. Den socialdemokratiske ordfører, Ali Nuur, roser oplægget og de mange input der er kommet i processen:

”Det er svært at forestille sig en by uden et aktivt foreningsliv og et kreativt miljø, hvor man kan møde nye mennesker og deltage i spændende fritidsaktiviteter. Det vil det nye Forenings- og fritidshus medvirke til. Huset bliver en kreativ oase for områdets beboere, og jeg er glad for, at så mange foreninger i høringsfasen har tilkendegivet, at de ønsker at få base i de nye rammer,” siger Ali Nuur.

Læs hele nyheden her.


 
Bliv aktiv i partiets inspirationsgrupper

Kære Socialdemokrat,

Socialdemokraterne i Aarhus har i de sidste 100 år været den stærkeste drivkraft bag udviklingen af vores fantastiske by. Æren for udviklingen går ofte til vores valgte politikere, men uden et stærkt bagland med visioner og holdninger var meget aldrig blevet gennemført.
Vi har derfor brug for, at du bliver en aktiv del af de beslutninger, der træffes i byrådet. Som medlem hos Socialdemokraterne i Aarhus har du muligheden for at komme helt tæt på beslutningerne og være med til at præge dem ved at blive aktiv i en af en af vores inspirationsgrupper.

Du kan læse meget mere om vores forskellige inspirationsgrupper her

Med venlig hilsen

Morten Pless
Formand for Socialdemokraterne i Aarhus 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.