Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Lars Løkke er en uddannelseshykler

Af Hans Halvorsen, Formand for Beskæftigelsesudvalget og medlem af Socialudvalget.

Statsminister Lars Løkke åbnede officielt Folketinget for ca. 3 uger siden. I sin åbningstale sagde Lars Løkke blandt andet: »Danmark er mulighedernes land. Det skal det også være for de næste generationer. Og hovedvejen til gode muligheder går gennem gode uddannelser til alle unge.«

Løkke har naturligvis helt ret i, at vi i Danmark skal leve af dygtige faglærte, mellemlangt og langvarigt uddannede unge mennesker. Derfor er det også hyklerisk, når regeringen med Løkke i spidsen for mindre end en måned siden, gennem sit forslag til finansloven slog fast, at der skulle spares 8,7 mia. kr. på uddannelsesområdet over de næste fire år. For det store spørgsmål er, hvordan Løkke har tænkt sig, at Danmark skal være mulighedernes land gennem uddannelse, når han samtidig kører en grønthøster gennem hele uddannelsessystemet?

Alle bliver ramt
For det er hele uddannelsessystemet, som skal skæres med Løkkes sparekniv. Vi kommer til at opleve besparelser på ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser, de korte-, mellemlange- og lange videregående uddannelser. Besparelserne kommer til at betyde mindre veluddannet arbejdskraft. Arbejdskraft, som alle undersøgelser viser, at vi i høj grad skal bruge i Danmark de kommende år. Dansk Industri har, foruden stort set samtlige faglige organisationer og adskillige eksperter, påpeget, at det er hul i hovedet at skære på uddannelserne, som er det, der skal sikre, Danmark også om få år kan få den veluddannede arbejdskraft, vi får brug for, og som kan sikre, Danmark fortsat kan betegnes som et af de mest velstillede og harmoniske samfund i verden.

Hykleri fra statsministeren
I min optik er det hykleri, når statsministeren åbner landets parlament med bemærkninger om vigtigheden ved en veluddannet dansk befolkning, når der lægges op til at gennemføre store besparelser på samme område. Når der skæres ind til benet, gennemføres besparelserne også kun af en eneste grund. Løkke skal bruge penge til gennemførelse af hans valgløfter, herunder lettelser i topskatten, og dermed til de mest velstillede i vort samfund. Det hænger ikke sammen Lars Løkke, de unge og de, vort samfund skal leve af om ganske få år, skal ikke betale for, de mest velstillede i vort samfund kan slippe billigere i skat og for dine øvrige valgløfter.
 
Debatmøde om Retsforbeholdet

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi snart skal til stemmeurnerne igen. Det stod klart, da statsminister Lars Løkke Rasmussen annoncerede, at der vil blive afholdt folkeafstemning om det danske Retsforbehold i EU. Derfor har de fire socialdemokratiske kredse i Aarhus arrangeret et debatmøde, så vi alle kan blive lidt klogere på argumenterne for, hvor krydset skal sættes.

Arrangementet er åbent for alle, og det afholdes d. 2. november kl.16.30-18.30 i Aarhus-Salen, Skt. Knudstorv 3, 1.sal, 8000 Aarhus C.

Til at debattere kommer Folketingsmedlem og tidl. EU-ordfører, Pia Adelsteen (DF) og Europa-Parlamentsmedlem, Christel Schaldemose (S). Mens folketingsmedlem Jens Joel (S) vil byde velkommen.

Se hele invitationen her.


 
Debatmøde om Skolereformen og Folkebibliotekerne

Onsdag d. 28. oktober har to af vores byrådsmedlemmer - Steen B. Andersen og Lisbeth Lauersen - arrangeret et læringsmøde med efterfølgende debat om samspillet mellem skolereformen og bibliotekerne. Mødet foregår i Lille Sal på DOKK1 kl.18.30.

På mødet vil der blive diskuteret spørgsmål som:
- Hvordan hænger den nye skolereform sammen med vores biblioteker
- Hvad er det gode liv for børn og unge?
- Hvordan kan folkeskolen og bibliotekerne understøtte det gode liv?

Mødet vil først starte med en rundvisning på DOKK1. Så hvis man ikke har været dernede, er det en glimrende mulighed for at se vores nye flotte bibliotek og borgerservice.


Se hele invitationen her.


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.