Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Det politiske efterår ved Jacob Bundsgaard

Borgmester Jacob Bundsgaard skitserer det politiske efterår, og skriver om udfordringerne og de svære valg som skal træffes i fremtiden, efter Lars Løkke Rasmussen har sat sig på statsministertaburetten.

Kære Socialdemokrater i Aarhus

Først og fremmest håber jeg, at I har haft en god sommer og haft mulighed for at holde en velfortjent sommerferie.

Sommerferien er nu forbi, og jeg selv og resten af byrådsgruppen er igen trukket i arbejdstøjet. Batterierne er ladet op påny, og energien skal vi nok få brug for. For lige før vi gik på sommerferie, fik Danmark en ny regering.

Den nye regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister betyder, at danskerne nu kommer til at mærke, hvad nulvækst er for en størrelse. Selvom vi i Aarhus Kommune har ført en meget ansvarlig økonomisk politik de sidste mange år, betyder regeringens ønske om at effektivisere 1 % på de kommunale budgetter hvert år over de næste fire år, at vi i Aarhus skal spare over 1,1 mia. kroner. Jeg forventer ikke, at der skal ske massefyringer, men det kan ikke undgås at kunne mærkes på kernevelfærden.

For at være ærlig er det enormt frustrerende at skulle i gang med at diskutere effektiviseringer og sparepolitik til budgetforhandlingerne fremfor at diskutere, hvilke områder i Aarhus, som kunne trænge til et ekstra løft. Men det er nu en gang regeringens ret, og jeg vil gøre mit til at sørge for at ansvaret placeres det rette sted hen – nemlig på Christiansborg.

For at alle besparelserne ikke skal komme på en gang, tager vi allerede fat her til efterårets budgetforhandlinger, så vi kan skære til og undgå, at det rammer hårdere end nødvendigt. Vi vil naturligvis forsøge at sætte klare socialdemokratiske aftryk på det budgetforlig, som vi ender med. Samt sørge for at I som medlemmer løbende bliver orienteret og inddraget i processen. Jeg håber, at I vil hjælpe med at sprede budskabet om, hvem der har ansvaret for den økonomiske situation i læserbreve, på de sociale medier eller i snakken med venner og kollegaer.

På trods af de triste meldinger fra regeringen, som kickstarter det politiske efterår, vil jeg som borgmester og vi som byrådsgruppe gøre vores ypperste for at manøvrere Aarhus sikkert i havn trods Løkkes nulvækst. Det bliver nogle svære valg, som skal træffes fremover, men vi vil forsøge - sammen med jer - at træffe de hårde, men rigtige beslutninger.

Når det er sagt, går det faktisk rigtig godt i Aarhus. Vi er fortsat en by i vækst. Det kan mærkes på beskæftigelsen, og ingen har vel undgået at lægge mærke til, at der bliver bygget overalt i byen. Det vidner om, at Aarhus er en by folk gerne vil bo i. Det skal det også være fremover.


Jeg glæder mig til at give den nye regering kamp til stregen sammen med jer

Med venlig hilsen
Jacob Bundsgaard
Borgmester


 
Invitation til byvandring i det nye brokvarter

I mange år er Aarhus vokset med nye forstadskvarterer udenom Ringgaden og Ringvejen, men i årene, der kommer, vil meget af væksten finde sted i områder, der allerede er bebygget. Langs Søren Frichs Vej er der mulighed for, for første gang siden Trøjborg blev bygget i 1930’erne, at bygge et brokvarter med bygader og egen kvartersidentitet – men også med en pragtfuld nærhed til både city og til naturen langs Aarhus Å.

Hvad er tankerne bag visionen, og hvordan sørger vi for, at Aarhus ikke alene bliver større, men også bedre? Det er temaet for aftenens vandring.

Tilmelding til Signe Grønnegaard på signegch@gmail.com inden fredag den 20. august.

Læs mere her:
 
Steen B. Andersen bliver KL-repræsentant i EU

Her skal Steen B. Andersen være en af KL’s seks repræsentanter i Regionsudvalget – et rådgivende EU-organ, hvor kommunal- og regionspolitikere fra alle 28 medlemslande mødes. Danmark har ni pladser i Regionsudvalget, hvor de resterende tre udfyldes af regionspolitikere. Regionsudvalget skal sikre lokale og regionale repræsentanter i EU-landene indflydelse på udformningen af ny EU-lovgivning.

Læs mere her:


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.