Menu
søg

Nyheder

Seneste nyheder og pressemeddelelser

- 11-10-2018 af Anders Winnerskjold, politisk ordfører (S)
Det er efterår. Alting klippes ned.
Der beskæres i buskadser og budgetter.

Det var sådan, jeg startede Socialdemokratiets budgettale for knap en måned siden – med begyndelsen til en af Benny Andersens sange. En sang, som netop udstråler optimisme til livet og til arbejdet..
- 04-09-2018 af Anders Winnerskjold
Som de fleste af jer sandsynligvis har hørt eller læst, så har Aarhus Kommunes Direktørgruppe fremlagt et sparekatalog, som skal sikre balance i budgetterne de kommende år. Et af de mest omdiskuterede forslag har handlet om en ændret skolestruktur i Aarhus med henblik på bl.a. at spare på ledelse og administration. Efter forslagets offentliggørelse har flere partier trukket i land og vil ikke længere støtte forslaget på grund af den massive mobilisering.
- 24-08-2018 af Karte Grønkjær Dyrholm, talskvinde for Det Grå Gul
Fordi Lars ikke har sparet op, kan han ende med at få det største beløb udbetalt.
- 22-08-2018 af Anette Poulsen
I denne avis kunne vi torsdag 16. august læse, at Frank Loklindt Sørensen, der har en fortid som professionel soldat, ikke måtte have sin servicehund med under sin indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Jeg har svært ved at forstå denne beslutning, især når man læser, hvilken betydning hunden Marvin har for Frank.
- 02-06-2018
Regnbuen på taget af Aros er på mange måder blevet et symbol for Aarhus. Og lørdag den 2. juni, når byen er malet i regnbuens farver, og der er folkefest i gaderne, viser århusianerne hvorfor.
- 02-05-2018
Det er vigtigt, at borgere i alle dele af Aarhus Kommune trygt kan vælge cyklen som transportmiddel. Det mener Socialdemokratiet i Aarhus Byråd, der vil imødekomme Borum fællesråds ønske og anlægge en cykelsti langs Borumvej i forbindelse med udvidelsen af Viborgvej.

- 07-04-2018
Efter en optælling i kommunen har byrådsmedlem Lone Hindø kunne konstatere, at blot 7,3% af vejene i Aarhus kommune, som er opkaldt efter personer, i 2018 bærer navne på kvinder. Socialdemokratiet foreslår derfor nu, at der skal findes en ny model, som bl.a. kan skabe mere lighed i vejnavngivningen.
- 03-04-2018 af Af Ango Winther, næstformand for teknisk udvalg
Aarhus vækster og byen summer af liv fra handlende, studerende, arbejdende og turister, der besøger byen. Og flere kommer til. Når vi i fremtiden bliver flere om at dele pladsen, bliver en meningsfuld mobilitet for alle transportformer derfor i stigende grad vigtigt. Med mobilitetsplanen gentænkes vores transportvaner, så der er plads til, at vi alle kan komme hurtigt fra et sted til et andet uden at bruge centrum som gennemkørsel fra nord til syd. På den måde kan vi samtidig udvikle en grøn by, hvor det også i fremtiden er rart og trygt at færdes og bo i. Mobilitetsplanen har blandt andet fokus på, hvordan vi kan forandre og skabe øget fremkommelighed på tre knudepunkter i vores by: Frederiks Allé, Vesterbro Torv og Banegårdspladsen.
- 22-03-2018
Regeringens nye ghettoudspil indeholder 22 initiativer, der skal forebygge og nedbryde parallelsamfund. Men ifølge Kristian Würtz, rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse er der afgørende mangler. Planen mangler nemlig investeringer i både børnene og nye boligforeningsboliger.
- 22-03-2018
Viceborgmester Camilla Fabricius stiller op som socialdemokratisk folketingskandidat ved næste valg og hun har bred opbakning fra både sin valgkreds, det østjyske folketingsmedlem og politisk ordfører for Socialdemokratiet, Nicolai Wammen og Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.