Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Byrådet vedtager det endelige budget 2013

Torsdag blev budgettet for 2013 stemt igennem af et bredt flertal bestående af 28 af 31 af byrådets medlemmer. Et budget med klare socialdemokratiske pejlemærker som bl.a. friholder ældreplejen og investerer i et ambitiøst energirenoveringsprojekt.

For Socialdemokraterne har det været afgørende at lave et bredt forlig, som sikrer et helt Aarhus med plads til udvikling, trods svære økonomiske vilkår.

”Det er et rigtig godt budget for 2013. Vi har levet op til den inddragelse, som vi ville. Vi har levet op til visionen om, at vi vil et helt Aarhus, hvor der er plads og brug for alle. Vi er især glade for, at vi har fået lavet et budgetforlig med klare socialdemokratiske aftryk, hvor vi både friholder plejen af vore ældre, sikrer en videreførelse af hjemløseindsatsen og investerer i det største energirenoveringsprojekt nogensinde,” siger den politiske ordfører, Lotte Cederskjold.

Budgetforliget friholder undervisningen i skolen
Med budgetforliget skulle der findes 151 millioner kroner. For Socialdemokratierne har det været vigtigt, at sikre de borgernære områder. Men Lotte Cederskjold siger også, at det aldrig er let at skulle indgå et forlig hvor der skal spares.

”Vi har ført en stabil økonomisk politik, så vi undgik en decideret sparerunder som de forrige år. Men vi har også stor forståelse for, at det har store konsekvenser når økonomien er presset. Derfor har vi forsøgt at friholde de borgernære områder. Blandt andet har vi friholdt undervisningen i folkeskolen, for at sikre gode rammer børnenes læring og udvikling,” siger Lotte Cederskjold.

Processen har været inddragende
Årets budgetproces har været mere rolig og i højere grad end tidligere været inddragende. Gruppeformand, Camilla Fabricius, er begejstret for den nye form.

”Arbejdet med budgettet har været en åben og demokratisk proces. Det har været godt og betyder, at vi er bedre klædt på til de afsluttende budgetdrøftelser. Det er i høj grad borgmesteren fortjeneste, som har arbejdet målrettet med inddragelse af hele byrådet,” siger Camilla Fabricius.

Arbejdet startede ud med en anlægskonference i starten af februar, og siden er der afholdt to budgetkonferencer, hvor byrådet har haft muligheden for at diskutere og arbejde med kommunens økonomiske situation.

Til byrådsmødet torsdag aften, holdte Lotte Cederskjold den Socialdemokratiske budgettale. Du kan høre talen i sin fulde længde her: www.Aarhus.dk


 
Socialområdet ligger Socialdemokraterne nært

Budgetforliget styrker omsorgen for de ældre og finder finansieringen til en videreførelse af SORAS. Der er bl.a. afsat 5 millioner til omsorg for ældre i plejeboliger og afsat midler til en styrket indsats, målrettet svage ældre og mennesker med kronisk sygdom. For Hüseyin Arac, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, er det vigtigt, at der tages hensyn til nogle af byens udsatte borger.

Læs mere her: siak.dk/nyheder


 
Budgetpartier investerer i energirigtige løsninger

Grønne og energirigtige tiltag er blevet prioriteret højt i budgetforliget. En energioptimering af kommunens bygninger vil kunne reducere CO2-udledningen med 40 procent. Det skaber beskæftigelse og hjælper Aarhus mod målsætningen om at være CO2 neutral i 2013. Budgetpartierne har også afsat en pulje med midler til grønne aktiviteter, som klimatilpasning, parker og urban gardening.

Læs mere her: siak.dk/nyheder


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.