Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Flere almene boliger til gavn for hele Aarhus

Fremover skal kommunerne kunne stille krav om, at billige almene boliger skal udgøre mindst 25 pct. af byggeriet i nye lokalplaner. Sådan lyder den bebudede ændring af planloven, som regeringen sammen med SF og Enhedslisten er blevet enige om i forbindelse med det netop indgåede finanslovsforlig.

En ændring af planloven har længe stået højt på ønskesedlen hos Socialdemokraterne i Aarhus. Aftalen glæder derfor rådmand Kristian Würtz.

”Med ændringen af planloven kan vi nu stille krav til byggerierne, så vi sikrer en mangfoldig befolkningssammensætning. Aarhus er en by i vækst, og nu får vi et vigtigt værktøj til at sikre, at byen også socialt hænger sammen i de nye bydele, vi bygger,” siger Kristian Würtz.

De almene boliger spiller en vigtig rolle i arbejdet med at skabe en by der hænger sammen. Derfor er Kristian Würtz begejstret for, at regeringen har fået aftalen i hus.

”Fra politisk side har vi en forpligtelse til at understøtte alment boligbyggeri, således at der i alle dele af Aarhus bygges gode boliger, som er til at betale. Vi er i den socialdemokratiske byrådsgruppe enige om, at vi ikke ønsker rigmandsghettoer, men et Aarhus der hænger sammen. Den opgave vil vi nu tage fat på med fornyet styrke i samarbejde med byens mange boligforeninger,” siger Kristian Würtz.

Hør mere om ændringen af planloven i TV2 Østjyllands indslag her


 
Erhvervsarkivet flytter fra Aarhus

Fra slutningen af 2015 skal Aarhus ikke længere være hjemsted for statens erhvervsarkiv, da rigsarkivar Asbjørn Hellum har besluttet at flytte arkivet og sammenlægge det med arkivet i Viborg.
Det er en beslutning, som den socialdemokratiske byrådsgruppe er kede af, men som byrådet desværre ingen mulighed har for at påvirke.

Læs mere på her


 
Borgermøde sætter indbrud på dagsordenen

Østjyllands Politi og Aarhus Kommune gør en særlig indsats for at nedbringe antallet af indbrud. Det sker i samarbejde med TrygFonden og Det Kriminalpræventive Råd, der skyder indsatsen i gang med et borgermøde den 25. november i Stakladen.

Læs mere her


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.