Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Budgettet er nu vedtaget

På byrådsmødet i går blev Kommunens budget for 2015-2018 endeligt vedtaget. Politisk ordfører Lotte Cederskjold glædede sig i sin budgettale over, at budgettet prioriterer kommunens mest udsatte borgere.

”Socialområdet er helt centralt for Socialdemokraterne. Derfor var det afgørende for os, at det sociale område blev prioriteret i budgetforhandlingerne. Det er kernesocialdemokratisk politik at give en hjælpende hånd til de borgere, som ikke kan selv. Det gør vi med hjemløseplanen, videreførelsen af stofindtagelsesrummet og flere penge til bostøtte.”

Det var ikke kun de socialt udsatte, men også kommunens ældre medborgere, som blev nævnt i ordførertalen. Her glædede Lotte Cederskjold sig over, at der i budgetforliget er afsat midler til indretning og drift af madtilbud i plejeboligerne.

”For Socialdemokraterne er det vigtigt, at vore ældre medborgere får en god og værdig alderdom. Dette indebærer, at vi skal kunne tilbyde de ældre et ordentligt, nærende og godt måltid mad, som opfylder de ældres behov. Både af hensyn til de ældres daglige velvære og livsmod, men i høj grad også af hensyn til de ældres sundhed.”

Der var også plads til ros til byrådets andre partier - med undtagelse af LA – for at tage ansvar og lægge stemmer til et budget, der sikrer et stærkt Aarhus i fremtiden.

”Med vedtagelsen af dette budgetforlig, træffer vi beslutninger, som er med til at understøtte Aarhus i den rivende udvikling, som byen befinder sig i. Vi har indgået et forlig, der peger fremad og investerer i Aarhus samtidig med, at vi sikrer en fortsat balance i økonomien.”

Hør hele Lotte Cederskjolds budgettale her. 
Flere og stærkere socialøkonomiske virksomheder

Socialdemokraterne har fremsat et forslag for byrådet, der skal sikre etablering er ydereligere socialøkonomiske virksomheder, samt styrker samarbejdet mellem de der allerede eksisterende i Aarhus. Forslagsstiller Hans Halvorsen påpeger socialøkonomiske virksomheders rolle i jobskabelse til mennesker med særlige vilkår.

Læs mere på her


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.