Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

En sejr for drikkevandet

Det var et enigt byråd, som i denne uge gav deres opbakning til beslutningen om et forbud mod sprøjtegifte i den sydvestlige del af Aarhus Kommune ved Stautrup og Åbo. Forbuddet, der er foreslået af rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz, er et vigtigt skridt på vejen til at sikre det aarhusianske drikkevand. Derfor glæder Kristian Würtz sig over opbakningen til indsatsplanen:

”Med indsatsplanen her, når vi op på, at ca. 40 pct. af de samlede sårbare drikkevandsområder i Aarhus Kommune er beskyttet. Det sikrer drikkevandet for 125.000 borgere,” udtaler rådmanden.

Der er dog stadig et lille skridt på vejen til, at byrådet endeligt kan vedtage indsatsplanen. Planen påvirker brugen af pesticider for områdets landmænd og 1.300 grundejere. Derfor skal beslutningen - på Venstres foranledning - først en tur omkring Teknisk Udvalg. Landmændene i det berørte område kan fortsat dyrke afgrøder, men Kristian Würtz er enig i, at de skal inddrages i processen:

”Ændringerne i landbruget skal så vidt muligt ske ad frivillighedens vej. Men om nødvendigt vil kommunen stille krav af hensyn til grundvandet. Forslaget betyder, at landmænd og haveejere, der bor ovenpå det sårbare grundvand, ikke længere må bruge sprøjtegifte. Jeg mener, at det er et rimeligt krav at stille, så vi kan sikre rent drikkevand til vores børn og børnebørn,” udtaler Kristian Würtz.

Når byrådet efter udvalgsbehandlingen har vedtaget forslaget til indsatsplanen, vil det blive sendt i offentlig høring i 12 uger. Forslaget er en opfølgning på den statslige kortlægning af de danske drikkevandsressourcer.


 
Fakta i sagen om forældrebetaling

Der har i de forgangne uger været mange skriverier i de lokale avisspalter omkring forældrebetalingen til børn med svære handicap. De socialdemokratiske medlemmer af Socialudvalget har sammen med resten af udvalget presset på og stillet mange spørgsmål til forvaltningen for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Sagen blev behandlet på denne uges byrådsmøde, hvor der blev stillet spørgsmål til den ansvarlige rådmand Thomas Medom (SF).


Læs mere her


 
Flere e-bøger til aarhusianerne

Borgerne i Aarhus får nu et markant større udvalg af e-bøger at vælge imellem, når bibliotekernes digitale samling af e-bøger ”eReolen” udvides med 4.000 titler. En ny aftale sikrer, at borgerne kan låne e-bøger og lydbøger fra forlag og forfattere, som de ikke tidligere har haft adgang til. Det er blandt andet populære titler fra store forlag som Modtryk og Gyldendal, der nu vil være tilgængelig på eReolen. Det glæder formand for Kulturudvalget og Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen.


Læs mere her


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.