Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Peder Udengaard bliver ny politisk ordfører pr. 1. august

Det bliver Peder Udengaard, der overtager hvervet som politisk ordfører for Socialdemokraterne, når Lotte Cederskjold forlader Aarhus Byråd pr. 1. august.

Det er en enig byrådsgruppe, som på tirsdagens gruppemøde stod bag beslutningen om at pege på Peder Udengaard som ny politisk ordfører, når de skal sige farvel til Lotte Cederskjold til august 2015.

”Det er altid vemodigt at sige farvel til en dygtig og god kollega, men heldigvis står der andre talenter klar i kulissen. Jeg er glad for, at gruppen enstemmigt har peget på Peder. Jeg er sikker på, at han bliver en dygtig politisk ordfører, som nok skal klare kampene i byrådssalen med bravur,” siger Camilla Fabricius.

Den kommende politiske ordfører er klar til at trække i arbejdstøjet og sikre politiske resultater:

”Det er vigtigt, at vi får skabt et stærkt fundament for vores børns opvækst og skolegang. Aarhus skal være en by, hvor man har lyst til at slå sig ned og stifte familie. Derfor vil jeg især fokusere på den nye Børn og Unge politik, som vi er ved at formulere,” siger Peder Udengaard.

Han ser frem til sin nye rolle og glæder sig til at krydse klinger med de politiske modstandere:

”Nu har jeg samlet erfaring efter at have siddet i byrådet siden 2009, og jeg er glad for dette skulderklap fra mine kollegaer. Vi er snart halvvejs i denne valgperiode, og jeg ser frem til at stå i frontlinjen for Socialdemokraterne frem mod valget i 2017,” siger Peder Udengaard.

Den nye konstituering betyder også, at Peder Udengaard, som til daglig er administrativ leder, pr. 1. august bliver næstformand i Børn og Unge-udvalget og medlem af Økonomiudvalget, mens han træder ud af Kulturudvalget og forlader sin formandspost i Handicaprådet. 
Forældre til anbragte børn bliver fritaget betaling

På sidste byrådsmøde blev man enige om en model for, hvordan forældre med anbragte børn undgår at betale for at have deres barn anbragt. Rådmand Thomas Medom (SF) fremlagde to forskellige betalingsmodeller, som på hver sin måde fritager forældrene for betaling. Den første model er den mest vidtgående, hvor det ikke kun er de meget omtalte forældre til børn med handicap, der slipper for betaling, men også forældre til børn, som er tvangsanbragt eller frivilligt anbragt grundet dårlige forældreevner. Det var denne model, byrådet onsdag vedtog.

En model som de socialdemokratiske medlemmer i Socialudvalget har anbefalet, og det er derfor en tilfreds socialdemokratisk ordfører, Aage Rais-Nordtoft, som glæder sig over, at det blev den løsning et stort byrådsflertal vedtog.

Læs mere her.


 
Mors dag med miljøministeren og direktøren for KVINFO

2015 er året, hvor vi fejrer, at kvinderne i Danmark har haft stemmeret i 100 år. I den anledning har Kvindemuseet i Aarhus d. 10. maj kl.10.15 - i samarbejde med SIKIA og FO Aarhus - arrangeret et åbent brunchmøde for alle.

Her vil direktøren for KVINFO, Nina Groes trække de historiske linjer for kvindernes kamp de seneste hundrede år og samtidig give sit bud på, hvor langt Danmark er i kampen for ligestilling, og hvilke udfordringer der ligger forude. Miljøminister, Kirsten Brosbøl vil tale om de udfordringer, der er ved at være toppolitiker og mor på en og samme tid. Hun vil komme med anekdoter fra sit eget liv og fortælle om vejen til toppen af dansk politik. Efterfølgende vil der være tid til spørgsmål og debat.

Læs mere her. 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.