Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Rådmænd vil skaffe flere boliger til socialt udsatte

Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz vil sammen med sin kollega Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom sikre boliger til socialt udsatte, der også skal kunne bo bynært.

I dag er der tolv almindelige udlejningslejligheder på Skanderborgvej 90. Men efter en omfattende renovering skal lejlighederne i stedet bruges, som såkaldte skæve boliger for hjemløse og andre udsatte borgere i Aarhus. Sådan lyder forslaget i en indstilling, der blev behandlet på mandagens magistratsmøde. Et projekt som glæder Kristian Würtz:

”Jeg arbejder netop nu på en ny boligpolitik, der skal sikre, at alle aarhusianere kan finde et godt sted at bo, som ligger placeret i det område af byen, som den enkelte har lyst til at bo i. Mange socialt udsatte vil gerne bo tæt på bymidten og deres netværk, så de ikke bliver isolerede. Det har vi haft svært ved at tilbyde, men nu har vi muligheden for at skabe gode boliger det helt rigtige sted, og den udnytter vi,” siger Kristian Würtz.

Omdannelsen sker for at kunne tilbyde mindre, billige og bynære boliger af en rimelig standard til byens hjemløse og udsatte borgere. Skæve boliger er almindeligt indrettede boliger etableret for hjemløse og andre socialt udsatte grupper, som har svært ved at indpasse sig eller ikke magter at bo i traditionelt udlejningsbyggeri - eksempelvis på grund af en væsentlig anderledes adfærd eller på grund af et misbrug.

”Vi oplever desværre, at der er kommet flere hjemløse borgere i Aarhus og i de øvrige store byer. Det har skabt et stigende behov for små, bynære boliger, der er til at betale for en lavindkomst. Derfor er jeg glad for det her projekt, som bidrager til byrådets målsætning om, at færre af byens mest udsatte borgere står uden tag over hovedet,” siger Kristian Würtz.

I forbindelse med omdannelsen skal ejendommen gennemgå en større renovering af tag, facader, kælder samt lejlighedernes indvendige indretning. Efter renoveringen af Skanderborgvej 90 vil boligerne kunne udlejes til byens hjemløse og andre socialt udsatte borgere. Boligerne vil særligt være egnede til par, og der skal være plads til samvær med børn.

Renoveringen koster ca. 10,6 mio. kr., som foreslås finansieret via et allerede godkendt bidrag på 4,8 mio. kr. fra statens pulje til etablering af skæve boliger, via bidrag fra Sociale Forhold og Beskæftigelse på 3,8 mio. kr. og via bidrag fra Teknik og Miljø på 2,0 mio. kr. Ejendommens beboere og naboer er orienteret om forslaget, og de nuværende lejere vil blive genhuset i andre af Teknik og Miljøs lejemål.


 
Lotte Cederskjold i lykkelige omstændigheder

”Jeg er meget glad, og Jacob og jeg glæder os til at forøge vores lille familie til oktober. Det er selvfølgelig vemodigt at skulle forlade Aarhus Byråd, men da Jacob er borgmester i Fredericia, er vores fælles fremtid der. Jeg har derfor besluttet at træde ud af Aarhus Byråd ved udgangen af juli måned, når jeg skal på barsel.” siger Lotte Cederskjold.

Læs mere her.


 
Invitation til 1. maj møde

Med taler af Statsminister Helle Thorning-Schmidt, Borgmester Jacob Bundsgaard, den nyvalgte LO-formand Ole V. Christiansen og formand for Frit Forum Michael Christensen stiller Socialdemokraterne med et stærkt hold, allerede fra morgenstunden den sidste 1. maj inden folketingsvalgkampen.

Læs mere her.


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.