Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Placeringen af en moské er nu fundet

På sidste byrådsmøde vedtog Socialdemokraterne sammen med SF, Enhedslisten og De Radikale at udlægge en grund på Bautavej til moskéformål, så der kan blive opført en moské for private midler. Det glæder den socialdemokratiske ordfører Esben Kullberg, at der nu er fundet en afklaring på placeringen af en kommende moské for byens muslimske mindretal:

”Det er godt, at vi nu er nået frem til en løsning i denne sag. Det er dog vigtig at slå fast, at det ikke er en kommunal opgave at bygge en moské. Derfor skal den heller ikke bygges for kommunale midler. Kommunen bygger heller ikke kirker, men vi skal behandle denne sag som enhver anden byggesag. Vi skal ikke differentiere på baggrund af religion eller hårfarve, når vi får en anmodning om en byggesag. Hvis vi begynder at forskelsbehandle i byggesager, så skaber vi først et parallelsamfund,” siger Esben Kullberg.

Det er en sag, som skabte en del debat i byrådet, fordi de borgerlige ikke kunne tilslutte sig indstillingen. Et ikke overraskende udfald efter, at først de Konservative og dernæst Venstre trak deres støtte til Helhedsplanen i starten af 2015. Esben Kullberg ærgrer sig over, at der ikke kunne findes et bredere flertal bag moskéens placering:

”Det ærgrer mig, at Venstre og Konservative ikke bakker op om beslutningen. De mener, at moskéen med en placering på Bautavej ligger for tæt på Gellerup og det område, som Helhedsplanen omfatter. Fra socialdemokratisk side mener vi, at Bautavej er et fornuftigt kompromis. Det ligger uden for Helhedsplanen, men stadig ikke langt væk fra dem, som ønsker en moské. Vi placerer heller ikke kirker så langt væk fra kirkegængere, at ingen vil benytte dem,” udtaler Esben Kullberg.

Et hyppigt fremført argument fra den borgerlige lejr er, at en moské vil fastholde Gellerup som ghetto og skabe parallelsamfund. Den sammenblanding af social- og religionspolitik tager Esben Kullberg afstand fra:

”De borgerlige forsøger at blande social- og religionspolitik sammen. Som Socialdemokrater ønsker vi at sikre en lige behandling af alle aarhusianere uanset etnicitet og religiøs overbevisning. Vi ønsker et Aarhus, hvor også religiøse mindretal føler sig som en del af byen. Det gør vi ved at tillade en moské, som brugerne kan komme i og praktisere deres religion. Det synes vi ikke, er et urimeligt ønske,” afslutter Esben Kullberg. 
Aarhus kommune går med i Charter for mangfoldighed

Byrådet har takket ja til, at Aarhus Kommune deltager i bestyrelsen for Det danske charter for mangfoldighed og samtidig underskriver Charteret. Underskrivelsen af Charteret og den efterfølgende inspiration til virksomhederne kan bidrage til, at der rekrutteres bredere og mere mangfoldigt i lokale virksomheder og i Aarhus Kommune. Det er en vigtig sag at sætte fokus på, mener den socialdemokratiske ordfører Anette Poulsen.

Læs mere her.


 

Byrådet blev på sidste møde forelagt en ekstraordinær kvalitetsrapport for folkeskolen fra skoleåret 2014/15. Den skal danne udgangspunkt for arbejdet med at følge de mål, der er opstillet for den nye folkeskolereform. Samlet set tegner den nye rapport et positivt billede af de aarhusianske folkeskoler, hvor der generelt er høj kvalitet på folkeskoleområdet, hvor den faglige læring og udvikling på flere områder har været stigende over de senere år. Det glæder medlem af Børn og Unge-udvalget, Peder Udengaard.

Læs mere her.


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.