Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Glædelig jul fra byrådsgruppen

Kære Socialdemokrat,

Nu er det første år i denne valgperiode gået. De nye medlemmer er ved at have fundet sig til rette, og hele gruppen er trukket i arbejdstøjet. Derfor er det nu også på tide, at gøre status på året der gik og ønske hinanden glædelig jul.

Efter valget kunne vi igen sætte os på borgmesterposten, men også i rådmandstolen for Teknik og Miljø. Et område, hvor vi også har udvalgsformandsposten. Her er vi med til at udvikle byen, så den bliver attraktiv for alle byens borgere, uanset hvor de bor. Det ligger os meget på sinde at sikre en blandet bosætning, så direktøren og kassedamens børn vokser op sammen. Derfor vakte det stor glæde i gruppen, da regeringen vedtog en ændring af planloven, så mulighederne for at sikre flere almene boliger bliver større.

Det har været et spændende år, hvor vi kan se tilbage på flere flotte resultater. Først og fremmest et bredt budgetforlig med en klar socialdemokratisk retning. En Mobilitetsfond, som skal sikre bedre fremkommelighed på både de aarhusianske cykelstier og veje. Og en klimatilpasningsplan der gør Aarhus parat til de klimaændringer, som vi oplever. Men også et år hvor vi begynder at se tidligere initiativer tage form. De første blokke i Gellerup er nu revet ned, og helhedsplanen for området begynder at tage fart. Også i sydbyen sker der mange ting. Her er det nye Moesgaard Museum blevet indviet, og Aarhus har fået endnu et museum i verdensklasse.

Snart har vi også en havneby i verdensklasse. I det nye år står Dokk1 på havnen klar til at blive taget i brug, og vi er i byrådet i gang med at drøfte de sidste detaljer for udviklingen af Bassin 7. Arbejdet på havnen buldrer af sted og den nye bydel – Aarhus Ø – begynder nu rigtigt at tage form. Et projekt som bliver spændende at følge i de kommende år.

Det har også været et år, hvor danskerne igen skulle til stemmeurnerne. Denne gang til europa-parlamentsvalget, og vi ved - når vi kigger ind i 2015 - at der skal være valg igen. Vi ved endnu ikke hvornår, men senest til september skal statsministeren udskrive valg. Det er vigtigt at have gode kollegaer på Christiansborg, som lytter og husker Aarhus i deres daglige arbejde. Derfor håber vi, at I vil bakke op om byens lokale folketingskandidater i tiden frem mod valget, og når I skal sætte jeres kryds.

Med et ønske om en glædelig jul og et godt nytår.

Mange hilsner

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd


 
Bedre fremkommelighed i Aarhus

De første penge i den nye mobilitets- og vejfond (MOVE) bliver nu blandt andet brugt til at styrke fremkommeligheden på Viborgvej og Ringgaden samt at sikre bedre forhold for cyklister.

Læs mere her


 
Ny affaldsplan i høring

På forrige byrådsmøde besluttede byrådet at sende Aarhus Kommunes nye affaldsplan for 2015-2018 i høring. En plan som bygger på regeringens ressourcestrategi ”Danmark uden affald”. Gruppeformand Camilla Fabricius gælder sig over det foreløbige resultat og ser frem til den videre proces.


Læs mere her


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 13 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.