Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Nedsat kontingent bryder negativ udvikling for unge

Efter et succesfuldt forsøgsprojekt med nedsat kontingent til fritidsforeninger i fire udsatte boligområder i Aarhus vil Socialdemokraterne nu gøre ordningen permanent

Et markant prishop i kontingentet skabte for fire-fem år siden medlemsflugt fra kommunale fritidstilbud.

Det førte til at byrådet gav foreningerne i de mest udsatte boligområder mulighed for at nedsætte deres kontingent.

Det har resulteret i at de unge er strømmet tilbage i klubberne, hvilket ses i blandt andet i Herredsvang, Bispehaven, Rosenhøj og Gellerup. Her er antallet af medlemmer samlet set er steget med 70 pct. siden 2010 og enkelte klubber har endda fået deres medlemstal mangedoblet.

Det er udvikling der glæder socialdemokraternes rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz, der især er glad for at den øgede aktivitet i foreningerne bryder den negative udvikling for de udsatte unge.

”Stærke klubtilbud spiller en væsentlig og afgørende rolle i mange unges liv, ikke mindst de udsatte unge. Indsatsen styrker kammeratskabet, vejen til ungdomsuddannelse, den forebygger kriminalitet, og den knytter menneskelige bånd på tværs af forskelle.

Indsatsen er dermed også en boligsocialindsats, som er med til at skabe ro, tryghed og give unge noget fornuftigt at tage sig til. Men det hjælper kun, hvis unge kommer i klubben. Og det gør de med det nedsatte kontingent. Derfor forsøger vi nu at gøre ordningen permanent,” siger Kristian Würtz.

Ordningen gælder alle unge i byen uanset baggrund og adresse. Det har medvirket til at stigningen i klubaktivitet er sket både blandt udsatte unge og ressourcestærke unge, og med en ligelig fordeling blandt drenge og piger.


 
Borgmesteren besøgte folkemødet

Årets folkemøde på Bornholm dannede rammen om utallige politiske debatter og faglige indslag under festlige omstændigheder. Jacob Bundsgaard, der var med, både som repræsentant for Aarhus og for Socialdemokraterne, var begejstret for den gode stemning, der prægede folkemødet.

Læs videre på www.siak.dk


 
Rådmand inviterer til dialog om ny folkeskole

I midten af juni indgik folketinget et politisk forlig om folkeskolen. Rådmand for Børn og Unge Kristian Würtz lægger op til en tæt, lokal dialog med folkeskolens parter om at føre skoleformens visioner ud i livet

Læs mere på www.siak.dk


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.