Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Kære Socialdemokrat

Julen nærmer sig og det sidste gruppemøde og byrådsmøde i 2011 er blevet afholdt. Gruppemødet fandt sted i Viby, hvor gruppeformand, Camilla Fabricius havde inviteret på juleand og konfekt.

Dette år har budt på store begivenheder. Danmark fik sin første kvindelige statsminister og i Aarhus satte Jacob Bundsgaard sig i borgmesterstolen. Den nye borgmesters første opgave var, at få lagt et budget over kommunens økonomi i 2012-2015. Det var en hård start, men opgaven blev løst og Jacob har fået mange rosende ord fra flere af byrådets partier.

Et nytårsforsæt for 2012 er, at budgetforhandlingerne skal starte tidligere end hvad tilfældet har været de foregående år. Derfor er der planlagt en anlægskonference i februar, hvor byrådet så småt vil begynde at tegne de store linier for Aarhus i fremtiden.

Julen har vist sig tidligere i år, da den socialdemokratiske familie har fået et nyt medlem. Torsdag den 15. december blev Børn og Unge rådmand, Kristian Würtz, far for anden gang. Socialdemokraterne i Aarhus Byråd ønsker Kristian og hans familie stort tillykke med den lille dreng.

Vi har haft et begivenhedsrigt år og vi vil gerne sige dig tak, for din støtte i 2011. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet i 2012.

Vi ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!


 
Fattigdomsgrænse i Aarhus

De seneste måneder har fattigdomsdebatten raset på fuldt drøn i hele landet. Ikke mindst på grund af den meget omtalte konfrontation mellem SF’s Özlem Cekic og Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Men også i Aarhus har fattigdomsdebatten fyldt meget op til byrådsmødet den 21. december.

Socialdemokraterne ønsker at indføre en fattigdomsgrænse i Aarhus, efter OECD’s bredt anerkendte fattigdomsmål. Den politiske ordfører Lotte Cederskjold mener, at en lokal fattigdomsgrænse i Aarhus vil give overblik over kommunes fattigdomsproblemer, hvilket er en vigtig forudsætning for at kunne gøre noget ved problemet.

Vi skal have en fattigdomsgrænse i Aarhus, fordi der er et reelt problem. Se bare, hvordan vi i år oplever en massiv stigning i antallet af familier, der op til jul er nødt til at søge julehjælp, for at få råd til julemad og julegaver til deres børn. Vi har brug for at kunne følge udviklingen mere præcist, for at finde ud af, om én bestemt gruppe af borgere er særligt udsatte. Vi er nødt til at vide hvem de er, hvorfor de er havnet i den situation – og så finde ud af, hvad vi kan gøre for at hjælpe dem.
Løsningen på fattigdomsproblemerne ligger selvfølgelig først og fremmest i en progressiv beskæftigelses- og uddannelsespolitik, suppleret med et stærkt socialt sikkerhedsnet. Men for at målrette indsatsen, er vi nødt til at have overblik over problemerne. Her er en fattigdomsgrænse et helt centralt værktøj
”.

Der er et rødt flertal i byrådet, som bakker op om at indføre en lokal fattigdomsgrænse i Aarhus Kommune


 
Samværstilbud til udsatte voksne bevares

I stedet for at nedlægge Flexbos samværstilbud for mennesker, der har vanskeligt ved at indgå i daglige sociale sammenhænge med andre brugere i de eksisterende socialpsykiatriske tilbud, vil tilbuddet fremover blive lagt ind under det nye forsorgshjem på Göteborg Allé.

Læs mere


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.