Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Politisk bredt forlig for budgettet 2014-17

Socialdemokraterne er yderst tilfredse med budgetforliget med de ansvarlige partier, der sikrer fortsat balance i økonomien, en ordentlig implementering af folkeskolereformen og en massiv beskæftigelsesindsats målrettet unge arbejdsløse, samt giver socialområdet en frisk start.

Aarhus Kommunes budget for 2014-17 faldt på plads tidligt fredag morgen med flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og løsgængerne Lars Skov og Henrik Vestergaard.

Således bakker 23 ud af 31 byrådsmedlemmer op om budgetforliget.

”Det er et vigtigt budgetforlig, hvor vi sikrer fremtidens folkeskole og tager hånd om socialområdet. Vi har en stærk økonomi med et budget i balance, hvor vi skaber ny vækst og beskæftigelse,” udtaler en tilfreds politisk ordfører Lotte Cederskjold (S).

Et socialt budget
Socialdemokraterne har med tilfredshed sikret, at der tages hånd om socialområdet med en fuld finansieret gældssanering, der giver mulighed for massive prioriteringer på området.

”Vi fjerner simpelthen gælden i ét hug og skaber dermed en situation, hvor det sociale område kan få en frisk start, så vi kan tilgodese de udsatte borger i vores by,” udtaler Lotte Cederskjold.

En ordentlig implementering af folkeskolereformen
Folkeskolen får i gennemsnit 47.500 millioner kr. 2014-17 til gennemførelse af folkeskolereformen.

”Med budgetforliget finansierer vi folkeskolereformen og giver vores børn en tryg og alsidig skoledag med tid til faglig fordybelse. Vi sikrer, at skolerne kan fylde rammerne ud, og så får vi en stærk inklusionsindsats, så vi får alle med. Samtidig sikrer vi et kompetenceløft, så vores lærer er bedst til de det underviser i,” siger Lotte Cederskjold.

Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed
”Budgetforliger er et kæmpe skridt i den rigtige retning for at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden i Aarhus.

Vi sætter 4 mio. af til en særlig indsats for de mest udsatte unge arbejdsløse, og laver samtidig en investeringsmodel, der skal hjælpe uddannede unge arbejdsløse ind på arbejdsmarkedet. Med dette budget tager vi ansvar for ikke at tabe en generation på gulvet,” udtaler Lotte Cederskjold.

Det er en selvfinansierende investeringsmodel målrettet de ca. 12 procent arbejdsløse under 30 år med faglige, provisions eller akademiske uddannelser. Finansieringen sker ved at flytte de unge fra forsørgelse over i uddannelse eller beskæftigelse.

Læs mere på www.Aarhus.dk


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.