Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Frivillig flyttehjælp til svage ældre uden netværk

Aarhus Kommune understøtter nu Ældre Sagens initiativ om etablering af frivillig flyttehjælp til svage ældre uden netværk. Det vedtog byrådet den 11. april efter et forslag fra Socialdemokraterne og SF.

Der findes nemlig mange ældre mennesker, som har svært ved at overskue den store omvæltning som en flytning oftest er. Ældre som ikke har familie eller venner til at hjælpe dem.

Emotionelt kan det være en stor og svær beslutning at flytte fra et hjem, som indeholder minder fra et helt liv med ægtefælle og børn. Der er ofte brug for hjælp til at få plads til så mange af disse ting som muligt.” udtaler medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget Peder Udengaard

Samtidig sidder der borgere i Aarhus, som er klar til at give en hjælpende hånd. En frivillig som over en overskuelig periode hjælper den ældre med en række praktiske ting. Ordningen skal være med til at føre den ældre og den frivillige sammen.

På det praktiske plan kan der være brug for hjælp til alt fra at få indstillet tv, få meldt flytning til alle relevante myndigheder, få fyldt og tømt flyttekasserne og gjort hjemmet hyggeligt og beboeligt. Og ikke mindst få bestilt flyttemændene. Her kan hjælp fra en medborger have rigtig stor betydning for den ældre,” udtaler Peder Udengaard.

Aarhus Kommune vil fremad have stor fokus på frivillighed. I maj afholdes derfor en konference om frivillighed og medborgerskab, som skal være med til at styrke det frivillige engagement.


 
Aarhusianernes drikkevand sikres endelig

Efter mange års pres fra socialdemokratisk siden tager Teknik og Miljø nu endelig aktion for at sikre drikkevandet den sydlige del af Aarhus kommune.

Teknik og Miljø rådmand Bünyamin Simsek fra Venstre har nu igangsat en indsatsplan, som forbyder brugen af pesticider og i nogle områder også indskrænker brugen af gødning. Indsatsplanen minimerer risikoen for at pesticider og kemikalier trænger ned til grundvandet og dermed truer aarhusianernes rene drikkevand i fremtiden. Socialdemokraterne har, sammen med SF og Enhedslisten, presset på for at i gangsætte disse indsatsplaner siden 2010. Socialdemokraternes Steen B. Andersen er yderst tilfreds med at der nu endelig foretages noget på området

"Det er meget tilfredsstillende, at vores tre partiers lange kamp endeligt når målet – rent drikkevand til aarhusianere i dag og i morgen. Socialdemokraterne havde gerne set handling noget før, men vi er meget glade for at brug af pesticider på de følsomme arealer nu stoppes. Nu skal der blot sættes turbo på indsatsplanerne alle steder i kommunen, jo længere vi venter desto større risiko er der for forurening af grundvandet.

Landbruget får dog kompensation for de rådighedsindskrænkninger, som indsatsplanerne medfører, hvilket betyder at de aarhusianske vandforbrugeres regning stiger med 50 kr om året.

Det er i princippet lidt underligt at vi skal betale landbruget for at forurene mindre, men det er en pris vi er villige til at betale for at sikre vores drikkevand. Vi ser på den positive side at der lægges op til plantes skov på mange af arealerne, hvilket vil gøre Aarhus kommune grønnere med mere varieret natur” Udtaler Steen B. Andersen

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ser frem imod mange flere tiltag for at sikre drikkevandet og gøre Aarhus kommune grønnere.


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.