Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Byrådet har startet 1. behandling af budgettet for 2015-2018

Torsdag den 11. september startede byrådet de forhandlinger, der skal sætte rammerne for Aarhus Kommune i 2015-2018. Socialdemokraterne slog fast, at grundet stram økonomisk styring i magistratsafdelingerne er økonomien i balance.

I Aarhus er der balance i økonomien - modsat hvad Venstre påstod i valgkampen - og det kan vi nu høste frugterne af.

Det var budskabet fra socialdemokraterne i politisk ordfører, Lotte Cederskjolds budgettale.

”Der ligger forud for budgetdrøftelserne en stribe henviste sager, hvor afdelingerne ønsker budgetudvidelser, men det er afgørende, at alle nye initiativer er fuldt finansierede. Der skal være tale om specifikke budgetforbedringer på et område for at finansiere udgifter på andre områder” sagde Lotte Cederskjold bl.a. i Socialdemokraternes budgettale.

Socialdemokraterne lægger op til et socialt stærkt Aarhus
Lotte Cederskjold lagde i talen både vægt på ældre, infrastruktur og det sociale område.

”For Socialdemokraterne er det vigtigt at have et særligt fokus på de unge og særligt dem, som har ekstra udfordringer i forhold til uddannelse og arbejdsmarkedet. Ingen unge skal parkeres på offentlig forsørgelse. Vi skal have alle unge i uddannelse eller job.”

Derfor blev der bl.a. lagt stor vægt på bostøtten i budgettalen. For mange mennesker er bostøtten deres vej ud i samfundet, deres støtte i hverdagen og afgørende for livskvaliteten.

En mere kvalificeret budgetproces
Socialdemokraterne har i år lagt op til en anderledes budgetproces end tidligere, hvor forhandlingerne denne gang er spredt over en længere periode med flere møder mellem partierne.

”Vi håber på, at få skabt et mere kvalificeret grundlag for budgetdrøftelserne; en mere åben drøftelse, og frem for alt undgå, at vigtige beslutninger skal træffes i en sen nattetime.”

Den 18. september forhandler byrådets partier det endelige budget.
Læs mere på www.Aarhus.dk/budget


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.