Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Aarhus hylder tolerancen

Den 21. marts hylder Aarhus tolerancen og står sammen i mod ekstremistiske synspunkter. Et samlet byråd med Borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen har taget initiativ til fejringen af tolerance som kontrast til den ekstreminstiske demonstration, Danish Defence League har planlagt i byen.

Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistiske grupper – uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se passivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.” Lyder det i en fællesudtalelse fra hele byrådet.

Markeringen af tolerance finder sted med musik, taler og underholdning onsdag d. 21. marts 2012 kl. 16.00 på Bispetorv i hjertet af Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard opfordre alle aarhusianere og folk der ikke kommer fra byen til at møde op og vise deres tolerance.

Jeg vil opfordre alle, der har muligheden til at bakke op om denne hyldest til tolerancen. Det er den bedste måde at sende et klart signal om, at vi ikke vil acceptere, at Aarhus skal lægge navn til ekstremistiske synspunkter – Aarhus står for tolerance og mangfoldighed” udtaler Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren har udover at opfordre alle borgere til at deltage, indkaldt de aarhusianske foreninger, organisationer og erhvervslivet til den 21. marts.

Være med til at sprede budskabet på Facebook: www.facebook.com/fortolerance og www.facebook.com/events/250249718391875/

Her kan du se Jacob Bundsgaards bøn til aarhusianerne: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v73P3rAxCZ8

Vi ses den 21. marts til hyldest for tolerancen!


 
Kamp mod socialt snyd giver millioner i kassen

Aarhus kommune har tjent 12,3 mio.kr. hjem til de offentlige kasser ved at bekæmpe socialt bedrageri.

Beskæftigelsesforvaltningens særlige kontrolenhed, der bekæmper snyd med offentlige forsørgelsesydelser, har været en stor succes.

Det kan betale sig at investere i kontrol af de offentlige forsørgelsesydelser som kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension. Målet var at hente 8,7 mio. kr. hjem til de offentlige kasser, men beskæftigelsesforvaltningens indsats har altså givet et resultat der var mere end 3 mio. kr. bedre.

Resultatet er både positivt og negativt. Det er godt, at Kontrol-enheden er blevet så effektiv, som den er, men det er bekymrende, at så mange fortsat forsøger at snyde sig til penge fra den fælles kasse. Det er et ganske flot, men også lidt deprimerende resultat” siger social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen.

I Kontrolenheden forventer man imidlertid også, at der på længere sigt er en præventiv effekt af indsatsen.

Kontrolenheden arbejder med; sort arbejde, socialt snyd i forbindelse med fiktive adresser, uoplyst udenlandsophold og misbrug af sygedagpenge.


 
8. marts – Kvindernes internationale kampdag

Vanen tro fejres kvindernes internationale kampdag den 8. marts. Socialdemokraterne i Aarhus byråd opfordrer alle kvinder til at deltage i fejringen af kampdagen på Kvindemuseet i Aarhus.

Den socialdemokratiske gruppeformand Camilla Fabricius mener stadig at kampdagen er utrolig vigtig, da kampen for kvinders rettigheder langt fra er overstået.

Vi er i et land som Danmark kommet rigtigt langt i forhold til de formelle rettigheder, som uddannelse og politiske rettigheder, det skal vi være glade for. Desværre er virkeligheden den at; kvinder stadig er i uforholdsmæssig undertal på de ledende poster i erhvervslivet, kvindernes lønniveau er generelt lavere end mændenes og kvinder udstilles til stadighed som seksuelle objekter. Der er stadig lang vej til reel ligestilling i Danmark.

Samtidig må vi ikke glemme vores søstre ude i verden, som på mange måder har endnu større udfordringer foran sig end vi har her i Danmark. Vi må for eksempel sikre os at ”folkets oprør” i Mellemøsten og Nordafrika også bliver ”kvindernes” oprør”
Udtaler Camilla Fabricius, der selv deltager i kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

Kvindernes kampdag fejres i på Kvindemuseet den 8. marts fra kl. 14.00-21.00. Man kan læse mere om arrangementet og programmet for dagen på: http://kvindemuseet.dk/dk/museet/det-sker/8-marts-international-kvindedag/


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.