Har du problemer med at læse mailen klik? her
 

Socialdemokraterne vil tage hånd om socialområdet og folkeskolen i budgettet for 2014-2017

Borgmester Jacob Bundsgaard har fremlagt et budgetforslag i lyset af fremgang og befolkningsvækst i Aarhus. Det er et budgetforslag i balance, hvor Socialdemokraterne ønsker at tage hånd om socialområdet og prioritere folkeskolen.

Byrådet har startet dette års budgetforhandlinger. Der er 1. behandling af budgettet i byrådet den 12. september.

Borgmester Jacob Bundsgaard har fremlagt et budgetforslag, som bærer præg af, at Aarhus er en by med et højt aktivitetsniveau og en stor befolkningstilvækst.

Budgetforslaget er i balance med et lille råderum på otte mio. kroner årligt. Kommunens gæld er nedbragt efter den plan, som byrådet har lagt, og gennem hele krisen har et højt investeringsniveau i kommunen bidraget til et højt aktivitetsniveau i byen.

”Det går godt i Aarhus. Byen er i vækst og vi har klaret os godt gennem krisen. Vi har styret økonomien med sikker hånd, så vi har balance i budgettet. Befolkningstilvæksten gør, at vi har flere penge til at udvikle vores service og velfærd. Men samtidig stiger efterspørgslen også på områder som børnepasning, skoler og ældreomsorg. Derfor prioriterer vi bl.a. de områder,” udtaler Lotte Cederskjold, politisk ordfører.

For Socialdemokraterne er det vigtigt at prioritere socialområdet og folkeskolen.

”Både folkeskolen og det sociale område er vigtige hjørnesten i vores velfærdssamfund og hjerteblod for os socialdemokrater. Derfor vil vi prioritere disse områder højt.

Vi, med rådmand Hans Halvorsen i spidsen, har ryddet op efter de udfordringer, som de tidligere Venstre-rådmænd har efterladt på socialområdet. Dét har været afgørende for at skabe balance i økonomien på socialområdet. Nu er der brug for en frisk start. Derfor er der i budgettet også taget hånd om aktuelle udfordringer på socialområdet, især en fuldt finansieret sanering af socialområdets gæld, som giver en ny start og fortsat udvikling af indsatserne på området.

Den nye folkeskolereform skal have en god og vellykket start. Derfor sætter vi ekstra midler af til området,” udtaler Lotte Cederskjold.

Budgettet rummer desuden nye initiativer til en øget sundhedsindsats og forebyggelse for i alt 68 mio. kr. i årene 2014-2017.


 
Medlemsmøde om Budget 2014

Socialdemokraterne i Aarhus Kommune inviterer til medlemsmøde om Aarhus Kommunes budget 2014 med borgmester Jacob Bundsgaard.

Mandag d. 9. september kl. 19:00
Festsalen på Møllevangskolen, Møllevangs Alle 20, 8210 Aarhus V

Læs mere på www.siak.dk


 
Støt og følg os på facebook

Socialdemokraterne i Aarhus Byråd er kommet på facebook. Støt og følg dine 14 byrådsmedlemmers arbejde for et helt Aarhus.

Klik ”synes godt om” og modtag løbende opdateringer fra din byrådsgruppe.

Du kan også støtte vores borgmester, Jacob Bundsgaard, på facebook.